Кой даде на жена ми щанга?!

Свикнали сме да свързваме спортът със здраве. Не винаги обаче това е било така. Години наред жените не са се занимавали с фитнес, пилатес, йога и изобщо даже не са си помисляли защо е важно да си физически активен. Единствена опция за отслабване и най-сериозно упражнение е било преследването на невръстните. През последните няколко десетилетия това се променя със стихийна сила. В историята познаваме примери за много дами, които не се страхуват да нарушат общоприетите правила, да изразят себе си и да се борят за онова, в което вярват. Те са вдъхновение за милиони жени по света да преследват мечтите си и да бъдат силни в този “мъжки” свят.

 

„Трябва да променим начина, по който гледаме на себе си като жени. Трябва да се изправим и да поведем!“

Бионсе

 

Все повече жени започват да тренират, дори да практикуват професионално “мъжки” спортове. Най-популярни са баскетболът, волейболът, тенисът, плуването и леката атлетика. Напоследък нашумяват бойните изкуства, както и дисциплини като борба, бокс и вдигане на тежести. Освен за поддържане на тонус, те помагат на нежния пол за повдигане на изграждане на отлична самодисциплина и самочувствие. Все пак ако жени могат да участват и печелят олимпийски спортове, то какво ги прави по-слаби от мъжете?

 

Днес жените се интересуват все по-активно от фигурата и здравословното си състояние.

Четат по форуми, търсят информация за различни продукти, хранителни добавки, тренировъчни планове и т.н. Информацията вече е лесно достъпна, всеки спокойно би могъл да потърси как се правят различни видове упражнения и да започне тренировки от вкъщи. Подходящото облекло също става важна тема за жените, които се интересуват от активния начин на живот. За нас това е лична кауза, в която влагаме ежедневни усилия. От предходната ни статия може да научите как да изберете идеалното спортно облекло – Кардио или силова тренировка – какво е важно да знаем?

 

В динамиката на модерния живот, както и все по-отговорните работни позиции, които заема съвременната жена, рискът от стрес се увеличава многократно, а редовното спортуване е перфектният отговор. След тренировка тялото се чувствапо-тонизирано, мозъкът се пречиства, а духът се повдига. Мозъкът си почива най-добре докато работи основно физиката, а той е ангажиран с прости задачи като това да брои серии и повторения. Десетки изследвания показват пряка връзка между спортуването и мозъчната функция. Според някои проучвания, жените на ръководни позиции, които се придържат към редовна фитнес програма, изпълняват работата си с по-голяма лекота и се справят по-добре в стресови ситуации.

 

Дори да не откривате време измежду десетките задачи и пренатоварения си график, помислете за това – 30 минути ежедневни упражнения са достатъчни, за да се поддържа добра спортна форма. А с перфектната фигура идва здравето и увереността. Е, щом можем да правим клекове със 70 килограма във фитнеса, какво ли би могло да ни спре извън него?

 

„Жената е като торбичка с чай. Никога не знаеш колко е силна, докато не бъде потопена в гореща вода.“

Елеонор Рузвелт

 

Ние вярваме, че всяка жена заслужава да се чувства добре в собствената си кожа, а увереността е просто процес, който започва отвътре, но веднъж постигната има силата да променя съдби.

Споделете вашето мнение по темата във Facebook страницата ни или в профила ни в Instagram. Какви препятствия срещате по пътя си и как намирате решение за тях? Какво ви плаши най-много и какво ви дава най-голяма сила? Нека не се притесняваме да започнем открит разговор и да подадем ръка една на друга.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.