Нова година, нова фигура?

Article1_1920x1080 2019-та вече тече с пълна сила.

Още през декември си поставихме високи цели, вперили поглед към една по-продуктивна и обещаваща предстояща година. Как върви дотук? Даа, знаем, че да си купиш карта за фитнеса до вкъщи не е достатъчно мотивиращо и в края на един дълъг работен ден е почти невъзможно точно това да докосне съвестта ти. Още повече, когато усещаш, че тялото ти сякаш има нужда да се настани удобно на дивана и вероятно да остане там до сутринта, откъде за Бога ще намериш енергия дори само да стигнеш до проклетия фитнес?! Пък то и утре е ден!

Ааа, не! Както е казал съседът на един приятел „Just do it!“ И ако се зачетеш в долните редове, ще разбереш защо е толкова лесно, зареждащо, супер полезно и дори в помощ на самочувствието ти. 😉

  1. Всичко е в главата ти

Нищо не е толкова трудно, колкото ние си го представяме. И колкото повече го мислим, толкова по-трудно става. До голяма степен е въпрос на самодисциплина, но хей, това качество може да е от голяма полза и в други ситуации.

Първата стъпка, за да постигнеш целта си е да я уважаваш. Знай какво значи за теб и я постигни.

  1. Мозъкът се зарежда от храна, вода, сън и физически упражнения!

Всяко устройство си има „refresh“ бутон и когато, например, лаптопа ти забие, знаеш какво ще оправи нещата. Е, при тялото е по същия начин, но в режим на работа храната е само временно решение, а сънят по-скоро не е решение… Ако ежедневието ти преминава предимно пред компютъра и задачите ти изискват концентрация, то мозъкът ти ще има нужда от почивки. Един от най-добрите разсейващи методи е чрез ускоряване на сърдечния ритъм и раздвижване на мускулите. Дори няколко кратки упражнения могат да избистрят ума и да те освободят от творчески блокаж.

На какво се дължи това?

Article 2_1920х1080

Ежедневните тренировки по естествен начин облекчават стреса, а предизвикателството да достигнеш нови постижения действа мотивиращо. Независимо дали предпочиташ йога, съчетана с кардио упражнения, или джогинг на чист въздух, няма съмнение, че хубавото изпотяване и ускореният сърдечен ритъм са изключително важни да останеш в топ форма. Също така физическите упражнения помагат на мозъка да работи по-добре и са важна част от цялостното добро състояние на духа и тялото. В изследване, проведено в университета на Британска Колумбия, учените откриват, че редовните аеробни упражнения – тези, които карат сърцето да изпомпва кръвта по-бързо, а потните жлези да отделят пот – увеличават размера на хипокампа, областта в мозъка, която играе роля във вербалната памет и ученето. Интензивните тренировки са най-добър съюзник, когато се стремиш да даваш най-доброто от себе си вкъщи и на работното си място, и помагат при разрешаване на предизвикателствата за ума.

Някой хора искат да се случи. Други мечтаят да се случи. Останалите просто го правят.

  1. Чувствам се добре = изглеждам добре

Спортът определено може да те накара да се чувстваш по-силна, по-здрава и по-красива. А когато се чувстваш наистина добре, това си личи и всички го забелязват. Хората сякаш те харесват повече, по-позитивна си и добиваш все повече увереност ден след ден. Какво по-секси?!

Мотивацията винаги е ключът към постигането на целите.

А сега, готова ли си да увеличиш физическото си натоварване и да преминеш на следващото ниво на физическо, емоционално и психическо здраве? Направи го.

Какво те мотивира да тренираш – ползите за психиката или за физиката?  

Сподели с нас в нашата фейсбук страница.

Коментирай

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.