Кой даде на жена ми щанга?!

Кой даде на жена ми щанга?!

333Свикнали сме да свързваме спортът със здраве. Не винаги обаче това е било така. Години наред жените не са се занимавали с фитнес, пилатес, йога и изобщо даже не са си помисляли защо е важно да си физически активен. Единствена опция за отслабване и най-сериозно упражнение е било преследването на невръстните. През последните няколко десетилетия това се променя със стихийна сила. В историята познаваме примери за много дами, които не се страхуват да нарушат общоприетите правила, да изразят себе си и да се борят за онова, в което вярват. Те са вдъхновение за милиони жени по света да преследват мечтите си и да бъдат силни в този “мъжки” свят.

 

“Трябва да променим начина, по който гледаме на себе си като жени. Трябва да се изправим и да поведем!”

Бионсе

 

Все повече жени започват да тренират, дори да практикуват професионално “мъжки” спортове. Най-популярни са баскетболът, волейболът, тенисът, плуването и леката атлетика. Напоследък нашумяват бойните изкуства, както и дисциплини като борба, бокс и вдигане на тежести. Освен за поддържане на тонус, те помагат на нежния пол за повдигане на изграждане на отлична самодисциплина и самочувствие. Все пак ако жени могат да участват и печелят олимпийски спортове, то какво ги прави по-слаби от мъжете?

 

Днес жените се интересуват все по-активно от фигурата и здравословното си състояние.

Четат по форуми, търсят информация за различни продукти, хранителни добавки, тренировъчни планове и т.н. Информацията вече е лесно достъпна, всеки спокойно би могъл да потърси как се правят различни видове упражнения и да започне тренировки от вкъщи. Подходящото облекло също става важна тема за жените, които се интересуват от активния начин на живот. За нас това е лична кауза, в която влагаме ежедневни усилия. От предходната ни статия може да научите как да изберете идеалното спортно облекло – Кардио или силова тренировка – какво е важно да знаем?

 

В динамиката на модерния живот, както и все по-отговорните работни позиции, които заема съвременната жена, рискът от стрес се увеличава многократно, а редовното спортуване е перфектният отговор. След тренировка тялото се чувствапо-тонизирано, мозъкът се пречиства, а духът се повдига. Мозъкът си почива най-добре докато работи основно физиката, а той е ангажиран с прости задачи като това да брои серии и повторения. Десетки изследвания показват пряка връзка между спортуването и мозъчната функция. Според някои проучвания, жените на ръководни позиции, които се придържат към редовна фитнес програма, изпълняват работата си с по-голяма лекота и се справят по-добре в стресови ситуации.

 

Дори да не откривате време измежду десетките задачи и пренатоварения си график, помислете за това – 30 минути ежедневни упражнения са достатъчни, за да се поддържа добра спортна форма. А с перфектната фигура идва здравето и увереността. Е, щом можем да правим клекове със 70 килограма във фитнеса, какво ли би могло да ни спре извън него?

 

“Жената е като торбичка с чай. Никога не знаеш колко е силна, докато не бъде потопена в гореща вода.”

Елеонор Рузвелт

 

Ние вярваме, че всяка жена заслужава да се чувства добре в собствената си кожа, а увереността е просто процес, който започва отвътре, но веднъж постигната има силата да променя съдби.

Споделете вашето мнение по темата във Facebook страницата ни или в профила ни в Instagram. Какви препятствия срещате по пътя си и как намирате решение за тях? Какво ви плаши най-много и какво ви дава най-голяма сила? Нека не се притесняваме да започнем открит разговор и да подадем ръка една на друга.

Share this post