Нова година, нова фигура?

blog3

Нова година, нова фигура?

Article1_1920x1080 Тази година си обещахме да бъдем по-смели и по-отговорни към себе си.

Още през декември си поставихме високи цели, вперили поглед към една по-продуктивна и обещаваща предстояща година. Как върви дотук? Даа, знаем, че да си купиш карта за фитнеса до вкъщи не е възможно в момента и в края на един дълъг работен ден е почти невъзможно точно зареждаща тренировка да докосне съвестта ти. Още повече, когато усещаш, че тялото ти сякаш има нужда да се настани удобно на дивана и вероятно да остане там до сутринта, откъде за Бога ще намериш енергия дори само да стигнеш до там да тренираш?! Пък то и утре е ден!

Ааа, не! Както е казал съседът на един приятел „Just do it!“ И ако се зачетеш в долните редове, ще разбереш защо е толкова лесно, зареждащо, супер полезно и дори в помощ на самочувствието ти. 😉

  1. Всичко е в главата ти

Нищо не е толкова трудно, колкото ние си го представяме. И колкото повече го мислим, толкова по-трудно става. До голяма степен е въпрос на самодисциплина, но хей, това качество може да е от голяма полза и в други ситуации.

Първата стъпка, за да постигнеш целта си е да я уважаваш. Знай какво значи за теб и я постигни.

  1. Мозъкът се зарежда от храна, вода, сън и физически упражнения!

Всяко устройство си има „refresh“ бутон и когато, например, лаптопа ти забие, знаеш какво ще оправи нещата. Е, при тялото е по същия начин, но в режим на работа храната е само временно решение, а сънят по-скоро не е решение… Ако ежедневието ти преминава предимно пред компютъра и задачите ти изискват концентрация, то мозъкът ти ще има нужда от почивки. Един от най-добрите разсейващи методи е чрез ускоряване на сърдечния ритъм и раздвижване на мускулите. Дори няколко кратки упражнения могат да избистрят ума и да те освободят от творчески блокаж.

На какво се дължи това?

Article 2_1920х1080

Ежедневните тренировки по естествен начин облекчават стреса, а предизвикателството да достигнеш нови постижения действа мотивиращо. Независимо дали предпочиташ йога, съчетана с кардио упражнения, или джогинг на чист въздух, няма съмнение, че хубавото изпотяване и ускореният сърдечен ритъм са изключително важни да останеш в топ форма. Също така физическите упражнения помагат на мозъка да работи по-добре и са важна част от цялостното добро състояние на духа и тялото. В изследване, проведено в университета на Британска Колумбия, учените откриват, че редовните аеробни упражнения – тези, които карат сърцето да изпомпва кръвта по-бързо, а потните жлези да отделят пот – увеличават размера на хипокампа, областта в мозъка, която играе роля във вербалната памет и ученето. Интензивните тренировки са най-добър съюзник, когато се стремиш да даваш най-доброто от себе си вкъщи и на работното си място, и помагат при разрешаване на предизвикателствата за ума.

Някой хора искат да се случи. Други мечтаят да се случи. Останалите просто го правят.

  1. Чувствам се добре = изглеждам добре

Спортът определено може да те накара да се чувстваш по-силна, по-здрава и по-красива. А когато се чувстваш наистина добре, това си личи и всички го забелязват. Хората сякаш те харесват повече, по-позитивна си и добиваш все повече увереност ден след ден. Какво по-секси?!

Мотивацията винаги е ключът към постигането на целите.

А сега, готова ли си да увеличиш физическото си натоварване и да преминеш на следващото ниво на физическо, емоционално и психическо здраве? Направи го.

Какво те мотивира да тренираш – ползите за психиката или за физиката?  

Сподели с нас в нашата фейсбук страница.

Share this post